2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ausztria azt tervezgeti, hogyan tudják újraindítani az életet, ha egyszer sikerül felpörgetni az oltást. 

Ausztria az élet újraindítására, számos szektor újranyitására készül májusban - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden. Az osztrák kancellár egyidejűleg bejelentette a szövetségi kormány, a tartományok és a települések tisztségviselőiből álló illetékes bizottság felállítását.

Kurz szerint fontos továbbá, hogy óvatosan és jó időzítéssel készítsék elő a nyitó lépéseket. A kancellár szerint áprilisban várhatóan olyan mértékben fognak tudni haladni az oltási kampánnyal a 65 év felettiek esetében, hogy az jelentősen enyhíteni fog a kórházakra nehezedő nyomáson.

A 8,9 millió lakosú Ausztriában eddig csaknem 563 ezer koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 9517 halálesetet regisztráltak. Kedden 2395 koronavírus-fertőzöttet kezeltek kórházban, közülük 578-an voltak intenzív osztályon, ami 6,3 százalékkal több mint egy hete. Az elmúlt 24 órában 1935 újabb fertőzöttet és 35 újabb halálesetet jegyeztek fel. Összehasonlításként: az épp lazítani készülő, hasonló lakosságszámú Magyarországon közel 692 ezer fő a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma meghaladja a 22 ezret. Kedden  12 007 koronavírusos beteget ápoltak kórházban, közülük 1440-en voltak lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában 1890 új fertőzöttet és 170 halálesetet jegyeztek fel a keddi adatok szerint.

Magyarországon és Ausztriában sokáig hasonlóan alakult a járványgörbe, az idei évben azonban valami megváltozott. Míg szomszédunkban egyre kevesebben haltak meg, a korlátozások pedig lazultak, addig itthon ismét elszállt az áldozatok száma - a Privátbankár.hu március eleji összeállítása akkor készült, amikor Magyarországon a korlátozások szigorítása életbe lépett >>

Amiben jelenleg sokkal jobban áll Magyarország Ausztriánál, az a beadott oltások száma: a magyar lakosság 25 százaléka kapott már legalább egy adag vakcinát, Ausztriában ez az arány csak a 15 százalékot közelíti.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!