<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Lemondott Mattia Binotto.

A Skysports híre szerint december 31-i hatállyal lemondott a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto. Az olasz Forma-1-es istálló vezetőjének távozásáról már a szezon végén pletykák reppentek fel, ezeket azonban akkor "teljesen alaptalannak" minősítette a csapat.

"Azzal a nyugalommal hagyom el a vállalatot, amelyet imádok, amelynek 28 éven át a része voltam, amely abból a meggyőződésből táplálkozik, hogy mindent megtettem a kitűzött célok eléréséért.
Egy egységes és fejlődő csapatot hagyok magam után. Egy erős csapatot, amely elérheti a legmagasabb célokat, ebben biztos vagyok. Azt hiszem, jó lépést teszek a megfelelő időben, akármilyen nehéz is volt ezt a döntést meghozni számomra"

- nyilatkozott Binotto, aki három év után távozik posztjáról. A szezon elején úgy tűnt, hosszú évek kiábrándító szereplése után idén a Ferrari végre kiélezett harcot vívhat a konstruktőri, illetve Charles Leclerc révén az egyéni világbajnoki cím elhódításáért is, ám a szezon második felében a csapat teljesítménye nagyon visszaesett, és végül a Red Bull, illetve Max Verstappen hatalmas fölénnyel nyerte mindkét pontversenyt.

A Ferrari mélyrepülésének okai között a rosszul sikerült szezon közbeni fejlesztések mellett stratégiai hibákat, illetve az autók megbízhatóságával adódott problémákat is felemlegetett a szaksajtó.