2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyforma százalékra számíthat a biztos szavazóknál a Fidesz és az ellenzék a választás előtti utolsó mérése alapján - ez derül ki a Publicus felméréséből.

A lehető legszorosabban alakul a vasárnapi választás kampánya, a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listája is a biztos szavazó pártválasztók 47 százalékénak voksára számíthat – derült ki a Népszavának kutató Publicus Intézet felméréséből.

Holtverseny. Fotó: Depositphotos
Holtverseny. Fotó: Depositphotos

A fej fej melletti állás annak fényében kissé meglepőnek tűnhet, hogy bár – a Medián mérésén kívül, ahol kényelmes Fidesz-győzelmet jósoltak – az összes, közelmúltban megjelent kutatás szoros eredménnyel kalkulált, de döntetlent senki sem mutatott ki.

Beleértve a Publicust, amelynek legutóbbi, pár napja nyilvánosságra került kutatása szerint 2 százalék volt az eltérés a Fidesz és az ellenzék listája között, igaz, ez a felmérésekben hibahatáron belülinek számít.

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője a Népszavának azt mondta, van a választóknak egy 5-7 százalékos csoportja, amely a kampány utolsó pillanatában dönti el, hogy elmegy-e szavazni, és ha igen, akkor hova húzza az x-et. A friss felmérésük pedig ehhez a pillanathoz közelebb van, mint az eddig ismert számok, de a trend a kutató szerint eddig is a záruló olló volt.

Az egyéni választókerületek jó részében nehezebb dolga lesz az ellenzéknek, mint a Fidesznek, ugyanis a kormány választókörzeti átrajzolása miatt előbbieknek több voksra van szüksége a győzelemhez. Emellett a külhoni, illetve a levélszavazatok is hatással lesznek a voksolás kimenetelére – mondta Pulai, aki szerint az is elképzelhető: pont ezek miatt jó ideig nem lesz végleges eredmény.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!