<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Közel 9 milliárd forintot oszt szét a kormány a fővárosi kerületi önkormányzatok között, de ellenzéki polgármester által vezetett nincs köztük. Rákosmente kapja a legtöbbet.

A kormány a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében megvizsgálta a  fővárosi kerületi önkormányzatok támogatásának lehetőségét és meghatározott önkormányzatok számára az  támogatást biztosít - olvasható a kedd este megjelent kormányhatározatban.

Íme a lista:

  1. X. kerület Kőbányai Önkormányzat  89 millió forint
  2. XVI. kerületi Önkormányzat   2,3 milliárd forint
  3. XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata    2,8 milliárd forint
  4. XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata   579 millió forint
  5. XXI. Kerület Csepel Önkormányzata  2,3 milliárd forint
  6. XXII. kerület Budafok-Tétény Önkormányzata  500 millió forint

Ez összesen 8,7 milliárd forint, amit hivatalosan útfelújításra kapnak a kiválasztott fővárosi kerületi önkormányzatok. Közös bennük, hogy egyik sem ellenzéki. Kőbányán Kovács Róbert (Fidesz) a polgármester, Rákosszentmihályon Kovács Péter (Fidesz), Rákosmentén Horváth Tamás (Fidesz), Pesterzsébeten Szabados Ákos (független, Fidesz támogatás), Csepelen Borbély Lénárd (Fidesz), és Budafokon Karsay Ferenc (Fidesz) a polgármester.

Emlékezetes, hogy meglehetősen vegyes érzelmekkel fogadták a lapunk által korábban megkérdetett önkormányzatok, hogy a kormány mindössze 23 milliárd forinttal kompenzálta 27 település veszteségeit. Az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések egyike volt, hogy a kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére (1 százalékra) csökkentették. A legnagyobb vesztes a Karácsony Gergely főpolgármester által vezetett Budapest volt, amelyik nem kapott támogatást, míg Debrecen közel 3 milliárd forintot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.