<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
8p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Az eredeti tervekhez képest kis késéssel ugyan, de lassan kézzelfogható közelségbe kerül, hogy hazánkban is megkezdődjön az eredetileg parazitaellenes szerként engedélyezett ivermektin tabletta gyártása. Hónapok óta három hazai kórházban folyik a sokat kritizált hatóanyagot tartalmazó originális Stromectol tablettával folytatott klinikai vizsgálat. A harmadik hullám azonban előre nem látható csúszást eredményezett.

„Spanyolországban vettem a patikában vény nélkül ivermektint, csak úgy, hogy legyen tartalékban, hátha kell valamikor. A patikus szerint minden komolyabb légúti betegség esetén 4 nap alatt helyre rántja az embert. Ezért négy szem van benne. Nagyon csodálkozott, hogy Magyarországon ezt miért nem lehet kapni, éppen a járvány idején, hisz ugyanolyan mindennapi szer, mint például az aszpirin. 2 euró volt az ára” – írta még augusztusban a közösségi médiában egy kint élő magyar.

Az ivermektin egy országot sem hagy hidegen: vagy elkötelezett híve, vagy következetes kritikusa. Egyszóval kettéosztotta a világot. Most pedig úgy tűnik, a kezdeti ellenállás után Magyarországon is elérhetővé válik, bár a tervezetthez képest pár hónap késéssel. 

Csehországban már gyártják, 2022-től Magyarországon is elindulhat az ivermektin-tabletta gyártása. Fotó: FacebookCsehországban már gyártják, 2022-től Magyarországon is elindulhat az ivermektin-tabletta gyártása. Fotó: Facebook

 

„Az ivermektin hazai kutatását a Debreceni Egyetem égisze alatt folytatjuk, melyet eredeti terveink szerint már ősszel zártunk volna, hogy minél előbb elkezdhessük az ivermektin-alapú Stromectol tabletta generikus változatának a gyártását. Ám a vizsgálatba történő betegek beválasztása és klinikai tesztelése a harmadik hullám elmúlása miatt leállt. A negyedik hullám indulásával azonban ismét mód nyílik arra, hogy néhány hónapon belül befejeződjön a vizsgálat"– tájékoztatta lapunkat dr. Ács Zoltán, a MEDITOP Gyógyszeripari Kft. társtulajdonosa. 

Hogy érhető legyen a hazai ivermektin-helyzet, megpróbáljuk időrendbe tenni a legfontosabb tudnivalókat. Ehhez természetesen fontosak a legfontosabb nemzetközi történések is. 

2020. december 7.

Mint ismeretes, az ivermektin parazitaellenes szerként nagy karriert futott be az elmúlt évtizedekben, de amikor egyes országokban elkezdték a koronavírus ellen használni, az egész világot megosztotta alkalmazása. Így 2020.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.