<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A közlések szerint csak az orosz támadásnak vannak áldozatai - ráadásul civilek.

Az Oroszország által annektált Szevasztopol kormányzata szerdán bejelentette, hogy felfüggesztette a Krím félsziget déli részén fekvő kikötőváros körüli kompjáratokat, miután a kormányzó közlése szerint a légvédelem elhárított egy ukrán dróntámadást. Mihail Razvozsajev a Telegramon arról tájékoztatott, hogy három eszközt semmisítettek meg, és a Szevasztopolban állomásozó Fekete-tengeri Flotta nem szenvedett károkat - írja az MTI.

Közben Ukrajnát is dróntámadás érte. Három ember meghalt, további hét pedig megsebesült az éjszaka folyamán Kijev térségére mért orosz dróncsapásokban - közölték ukrán tisztviselők szerda reggel. A kijevi regionális katonai közigazgatás a Telegram-csatornáján arról számolt be, hogy egy "polgári objektum" megsérült, és a mentők még mindig a helyszínen dolgoznak. A Reuters jelentése szerint az ukrán hadsereg közölte, hogy az Oroszország által az éjszaka folyamán Ukrajnára kilőtt 21 iráni gyártmányú Shahed drónból 16-ot lelőttek.

Egy Sahed-129-es, rajta és előtte az iráni fejlesztésű irányított bombák. Fotó: Wikimedia
Egy Sahed-129-es, rajta és előtte az iráni fejlesztésű irányított bombák. Fotó: Wikimedia