1p

Az ellenzéki politikusokat faék egyszerűséggel csak háborúpártinak tituláló kampányról van szó.

A 24.hu cikkében úgy fogalmazott, hogy a reklámköltéseket monitorozó Kantar Media adatai szerint 1,066 milliárd forintból valósította meg az ellenzéki politikusokat háborúpártinak beállító kampányát a Civil Összefogás Fórum (illetve a mögötte álló jogi személy, a CÖF–CÖKA) cége, a Kövess minket 2022 Kft. a nyáron. Ez az összeg listaáras költés, a cég kaphatott kedvezményt, de így is több százmilliós vásárlásról lehetett szó – teszi hozzá a cikk.

Vadai Ágnes feltett egy kérdést. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vadai Ágnes feltett egy kérdést. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A jelentős költés felkeltette a DK-s Vadai Ágnes érdeklődését, aki így kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez:

Honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges Kövess minket 2022 Kft.-nek az ellenzéki politikusokat lejárató kampányra?

Polt Péter válaszában közölte, a tartalom szerinti elbírálás elvét figyelembe véve a kérdést feljelentésként értékelte, és továbbította azt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságához, ahol érdemben elbírálják azt.

(24.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!