<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Világszerte jelentősen emelkedtek az elmúlt időszakban az energiaárak. Miközben globális folyamatokat látunk, a magyar miniszterelnök Brüsszelben találta meg a főbűnöst. Szerinte ugyanis az vezetett az árrobbanáshoz, hogy ott egy titkos terven dolgoznak, ebben klímavédelmi javaslatnak álcázva akarják megadóztatni a lakás és háztulajdonosokat.

A Fidesz kommunikációjában megszokott panel lett a brüsszelezés, az elmúlt években, ha valamiért nem a migránsokat, Soros Györgyöt vagy Gyurcsány Ferencet tették felelőssé, akkor Jolly Jokernek mindig ott voltak az arcnélküli gonosz bürokraták. A pártpolitikában az is bevett dolog, hogy bízva az átlagemberek gyenge szövegértési és értelmezési képességeiben olyan állítást tesznek, amelyet azzal nem összefüggésben lévő indokkal magyaráznak. (Akinek felsejlik iskolai tanulmányaiból a relációanalízis, az elemezheti, hogy egyes politikusi megnyilvánulásokra a „B” válasz az igaz, amikor állítás és a magyarázat is igaz, de az indoklás nem magyarázza az állítást, vagy a „D”, amikor állítás nem igaz, az indoklás (önmagában) igaz.)

Az elmúlt napokban világszerte égető problémává vált az energiaárak kérdése, amely messze túlmutat a gazdasági, szakpolitikai kereteken, és számos országban elsőszámú közéleti témává avanzsált. Elég csak az Egyesült Királyságra gondolni, ahol a sofőrhiánnyal karöltve okozott nagyon komoly felvásárlási pánikot az üzemanyaghiány. Közben Európa-szerte az agráriumban elkezdték kongatni vészharangot a gázhiány és a magas árak miatt várható műtrágya problémák miatt.

A mostani helyzet – politikai szempontból is - akkor eszkalálódhat, ha megkezdődik a téli fűtési szezon, és sokmillió ember fog szembesülni közvetlenül az égbe szökött árakkal.

A magyar választópolgárok ugyan ezt egyelőre megússzák, hiszen a lakossági energiaárak rögzítettek, ám ahogy arról az mfor.hu korábbi cikkében is írt, ez sokszázmilliárd forintjába kerülhet az államnak.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.