<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az orosz-ukrán háború 176. napjának főbb hírei röviden. 

  • Recep Tayyip Erdogan török elnök ma Lvivben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel és António Guterres ENSZ-főtitkárral. António Guterreszel a gabonaexportról, az orosz fogságban lévő ukrán katonákról és az orosz "nukleáris zsarolásról" tárgyaltak. A három vezető egyeztetett a zaporizzsjai atomerőmű körüli egyre feszültebb helyzetről is, miközben Erdogan "egy újabb csernobili" katasztrófa veszélyére figyelmeztetett. "Aggódunk. Nem akarunk egy újabb Csernobilt" - mondta a török elnök. Továbbá Erdogan egy megállapodást is aláírt Ukrajnával az orosz invázió által lerombolt infrastruktúra újjáépítéséről. 
  • Az ukrán Hidrometeorológiai Intézet tudósai szimulálták egy nukleáris katasztrófa sugárzási terjedését. A tudósok megállapították, hogy az elmúlt napok időjárási körülményei mellett a radioaktív szennyeződések egészen a Balti-tengerig, Észtországig, Lettországig, Litvániáig és Lengyelországig és Fehéroroszországig is eljuthatnak. Nyugat felé haladva a radioaktív szennyeződések Moldáviába, Romániába, Szerbiába, Szlovákiába, Magyarországra és a Cseh Köztársaságba jutnának.
  • Harkivot, Ukrajna második legnagyobb városát súlyos csapás érte az elmúlt 12 órában, legalább hét ember halt meg egy tegnap esti rakétacsapásban, és további három ma reggel, továbbá sokan megsebesültek. A rakéták egy lakó- és egy kollégiumi tömböt találtak el.
  • Az orosz hadsereg ma bejelentette, hogy a legmodernebb hiperszonikus rakétákkal felszerelt harci repülőgépeket telepített az ország kalinyingrádi régiójába, amit válaszlépésnek szánnak amiatt, hogy a Nyugat felfegyverzi Ukrajnát.

  • Orosz gépet fogtak el magyar Gripenek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közölte, hogy az augusztus 1-jétől négy hónapig a balti országok légtérrendészeti feladatait ellátó magyar Gripenek elfogással járó éles riasztásban vettek részt. Részletek:

  • Orosz kibertámadás érte Észtországot. Az észtek azt állították, hogy elhárítottak egy jelentős orosz kibertámadást, amelynek előzménye, hogy a balti ország többségében oroszok lakta megyéjében a hatóságok eltávolítottak egy szovjet emlékművet a közterületről. További részletek laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán, itt >>>
  • A finn védelmi minisztérium szerint két orosz harci repülőgép megsértette Finnország légterét Porvoo város térségében. Két MiG-31-es típusú vadászrepülőgépet gyanúsítanak azzal, hogy illegálisan behatolt a finn légtérbe a Finn-öböl felett.
  • Washingtonban egy lakóház előtti járdára zuhanva találták Dan Rapoport orosz üzletembert. Dan Rapoport lettországi születésű orosz befektetési bankár többször élesen bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és a háború kitörése óta többször járt Ukrajnában segítséget nyújtani. További részletek laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán, itt >>>

(Guardian, MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.