2018. április 13. 13:54

Érkeznek a rezsicsökkentett gázszámlák.

Ezekben a napokban érkeznek a rezsicsökkentett gázszámlákról az értesítések. Az NKM Földgázszolgáltató Zrt. által kibocsátott számlákról a Díjnet ügyfeleihez is most futnak be az elektronikus értesítések.

Megjött a kormány választási ajándéka Megjött a kormány választási ajándéka

A kormány döntése értelmében 12 ezer forintot írnak jóvá a fogyasztóknál, függetlenül attól, hogy fogyasztói közösségről van szó, vagy olyan lakossági fogyasztóról, aki közvetlenül áll jogviszonyban a szolgáltatóval. Magyarul a társasházakban élők lakásai után is maradéktalanul jár a teljes, 12 ezer forintos jóváírás.

A levonásokra alapvetően április végén, illetve május elején kerül sor, pontosabban ekkor jár le a befizetés határideje.

A jogszabály alapján az NKM Földgázszolgáltató március 23-ig írta jóvá a számlákon az összeget. Mivel ekkorra már kiállították a korábbi időszakra vonatkozó fogyasztói számlákat, a jóváírást már csak az áprilisi kiállítású számlákban lehetett elszámolni.

A kormány az áprilisi parlamenti választás előtt döntött arról, hogy tekintettel a rendkívül hideg téli időjárásra, minden fogyasztónak 12 ezer forintot jóváír a gázszámlájában. Erre azért kerülhetett sor, mert a szolgáltató állami tulajdonban van. A hidegre való hivatkozás egyébként azért érdekes, mert az mostaninál keményebb volt például az előző téli időjárás, akkor mégsem gondoskodott a kormány a fogyasztók kompenzációjáról.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.