2018. március 8. 14:15

A második negyedéves számlákban írják jóvá a 12 ezer forintot.

Orbán Viktor szerdán jelentette be egy Facebook-videóban, hogy a kormány rezsicsökkentésről döntött: minden család gáz-, illetve távfűtési számlájában 12 ezer forintot írnak jóvá, tekintettel a tél végi nagy hidegre.

Lázár elárulta, mennyibe kerül a rezsicsökkentés Lázár elárulta, mennyibe kerül a rezsicsökkentés

A bejelentés után több portál is számolni kezdett, hogy az intézkedés mennyibe kerül. Az mfor a KSH adataira támaszkodva arra jutott, hogy 42 milliárd forint körüli összegre lesz szükség, amit a - jellemzően állami, illetve önkormányzati tulajdonban lévő - szolgáltatóknak kell biztosítaniuk.

Más szakportálok 28, illetve 47 milliárd forintra becsülték a forrásigényt, illetve 50 milliárdos összeg is felbukkant a neten.

A mai Kormányinfón Lázár János elárulta, hogy összességében mennyire kerül a rezsicsökkentés, beleértve a tűzifát is. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint mintegy 40 milliárd forintra lesz szükség, ami az állam részéről rendelkezésre áll, az önkormányzati tulajdonban lévő távfűtő társaságok esetében pedig egyeztetésekre lesz szükség, amelyeken a kormány részéről Kósa Lajos vesz majd részt. A miniszter azt is elmondta, hogy a második negyedéves számlákban írják majd jóvá a 12 ezer forintot.