4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Új király érkezett a képernyőkre, miközben egy sikerszéria véget ért. Így alakultak a 11. hét nézettségi adatai.

Az RTL esetében nem történt változás a hétköznapi programban, továbbra is a két saját gyártású sorozat osztozik a főműsoridőn esténként. Az elsőként érkező ’Drága örökösök – A visszatérés’ a héten nem tudott 500 ezer néző fölé kerülni, és

legerősebb napján is csak 489 ezer nézőig jutott a teljes lakosság körében, amely gyengébb az elmúlt hetek teljesítményénél.

A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49 éves korcsoportban pedig átlagosan 12-13 százalék körüli közönségarányt tudott a széria, ami szintén elég halovány eredmény.

Az esti program második felében érkező ’A mi kis falunk’ a 11. hét hétköznapjain csak egyszer került 400 ezer néző fölé (ekkor 417 ezren ültek a képernyők elé), a 18-49-es korcsoportban pedig 11-12 százalék körüli közönségaránnyal hozta a hetet, ez nagyjából megfelel az előző hetek eredményeinek.

Zsákolt a macska

Azt már a múlt héten debütáló, különkiadás által megdöntött brutális nézettségi rekord alapján érezni lehetett, hogy a TV2 megint belenyúlt a tutiba, és a Szerencsekerék helyére melegváltásban érkező Zsákbamacska is a közönség kedvence lesz majd.

Rögtön az 1. rész akkorát dobott, hogy meg is nyerte a hetet,

a macska ugyanis bekacsintott 1 millió néző fölé, és egészen pontosan 1 018 661 főt ültetett le a képernyők elé, amellyel más műsor nem tudott versenyezni a héten. Az új vetélkedő heti többi adása is stabilan teljesített, és leggyengébb napján is 877 ezer nézőt tudott felmutatni.

Csakúgy, mint az igen sikeres előd, a Szerencsekerék, a Zsákbamacska is jól teljesít a fiatalabbak körében, heti győztes adása 32 százalékos közönségarányával toronymagasan a kategória legjobbja lett – amelynek biztosan a műsort vezető Majka is örült.

Jól ment a Zsákbamacska. Fotó: TV2
Jól ment a Zsákbamacska. Fotó: TV2

A TV2 emellett a hétköznapi program második felében érkező ’Hazatalálsz’ című saját gyártású sorozatával is elégedett lehet, amely hétről hétre egyre feljebb kúszik és 570 ezer nézős átlaga mellett egy adása 600 ezer feletti nézőszámot is tudott.

Nem hozták lázba a magyarokat a focimeccsek

A 11. héten több sportesemény is feltűnt a tévéken, ezek közül a legjobb nézettséget a Sergio Pérez által megnyert szaúd-arábiai Forma-1 futam hozta, 563 ezer nézővel.

A focimeccsek közül a végül csalódást keltő eredményt hozó Ferencváros-Leverkusen meccs hozta a legjobb nézettséget, ezt 379 ezren követték a képernyőkön, míg a Real Madrid és a Liverpool összecsapására 333 ezren voltak kíváncsiak.

Hogy alakult a hétvége?

Szombaton a korábbi hetekhez képest változás történt, ugyanis a véget érő Gólkirályság helyett az RTL ’A mi kis falunk’ egy részét futtatta meg a hétvégén, ami 766 ezer nézőt vonzott a képernyők elé – ez kiemelkedően jó eredmény a sorozat számára, amely emellett a 18-49-es korcsoportban is 23,3 százalékos közönségarányt tudott. A leadott epizód így nagyon megverte a TV2-n párhuzamosan adott filmet, ami most a Szupercsapat volt.

Vasárnap ismét összecsapott a ’Sztárban sztár’ és a ’Cápák között’, a harcban ezúttal a TV2-s szuperprodukció kerekedett felül,

926 ezres nézőszáma és a kiemelt kereskedelmi korcsoportban elért 23,1 százalékos közönségaránya nagyon megelőzte az üzleti vetélkedő 532 ezrét, illetve 16,9 százalékát.

És a 11. hét győztese…

A TV2. A csatorna a 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában 18,5 százalékot ért el, szemben az RTL 11,6 százalékával. Az RTL-nek azért kétségbe esnie nem kell, hiszen már csak néhány hét, és indul a hagyományosan nagyon erős nézettséget hozó ’Házasodna a gazda!’.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!