2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Többi közt a BYD leendő üzemét kiszolgáló út építésével kapcsolatban döntött pénteki ülésén a szegedi közgyűlés.

A településfejlesztési döntések során határoztak arról, hogy város északi részén az 502-es főutat folytatva az 5-ös út és a 4519-es jelű sándorfalvi út között 5 kilométeren kétszer kétsávos, valamint 700 méteren kétszer egysávos út épülhet az ehhez kapcsolódó kerékpárutakkal, járdákkal, öt csomóponttal és a csatlakozó utakkal. Az új út a többi közt azt a fejlesztési területet szolgálja ki, ahol a BYD elektromos autókat gyártó üzeme épül meg.

Plusz kiszolgáló infrastruktúra is kell a BYD gyárának közelében
Plusz kiszolgáló infrastruktúra is kell a BYD gyárának közelében
Fotó: BYD

Döntöttek arról is, hogy elkezdődik az új kerékpárút tervezése a nagykörúton a József Attila és a Kossuth Lajos sugárút között. Elfogadták a határozatot, hogy a város határában a Electron Holding Zrt. projektcégei 49,99+20 MW teljesítményű energiatárolós és aggregátoros kiserőművet építhet.

Az önkormányzat pályázatot ír ki a szegedi székhelyű és telephelyű vállalkozások számára a dolgozók fenntartható munkába járásának támogatására. A cégek beruházásuk 50 százalékát, legfeljebb 2 millió forintot kaphatnak meg támogatásként. A korábbi uniós projekt során kerékpártárolók, buszmegállók épültek így.

Az önkormányzat változatlan feltételekkel, két évvel - 2026 végéig - meghosszabbítaná a helyi autóbuszvonalak működtetésére kötött szerződést a Volánbusz Zrt.-vel. Amennyiben erre a céget felügyelő Építési és Közlekedési Minisztérium nem ad engedélyt a szolgáltatásra 8+2 évre közbeszerzést írnak ki. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!