<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az ukrán gabonát az oroszok a Közel-Keletre adnák el, Lettország kötelező katonai szolgálatot vezet be.

  • Legalább két ember meghalt és heten megsebesültek, miután "masszív ágyúzás" érte a kelet-ukrajnai Szlovjanszk városát - közölték a hatóságok. A város polgármestere, Vadim Liak felszólította a lakosokat a terület elhagyására, miután az orosz erők csapást mértek egy piacra és egy lakónegyedre.
  • Donyeck kormányzója 350 ezer civilt szólított fel lakóhelyük elhagyására, mivel az orosz csapatok fokozzák offenzívájukat a térségben.
  • Az ukrán erők új védelmi vonalakat alakítottak ki Donyeckben, ahol még mindig irányítás alatt tartják a nagyobb városokat, és ellentámadásokat terveznek indítani az ország déli részén.
  • Az oroszok által támogatott szakadárok két külföldi zászló alatt közlekedő hajót foglaltak le az Oroszország által megszállt Mariupol kikötővárosban, és azt állították, hogy azok "állami tulajdont képeznek" ez alatt a Donyecki Köztársaságot értve.
  • Egy több ezer tonna gabonát szállító, orosz zászló alatt közlekedő hajót tartanak fogva és vizsgálnak a török hatóságok, mivel azt állítják, hogy rakományát Ukrajnából lopták el.

A kremencsuki bevásárlóközpont romjai között tűzoltók keresik a túlélőket 2022. június 28-án. Fotó: MTI/EPAA kremencsuki bevásárlóközpont romjai között tűzoltók keresik a túlélőket 2022. június 28-án. Fotó: MTI/EPA

  • Ukrajna arra kérte Törökországot, hogy vizsgáljon ki három további orosz hajót, amelyek állítólag lopott gabonát szállítottak. A Reuters által ismertetett június 13-i levélből kiderült, hogy az ukrán főügyészség arra kérte Törökország igazságügyi minisztériumát, hogy vizsgálja ki és szolgáltasson bizonyítékokat három olyan hajóról, amelyekről úgy véli, hogy állítólag lopott gabonát szállítottak a megszállt ukrán területekről, például Herszonból.
  • Az oroszok által megszállt ukrajnai zaporizzsjai terület új orosz vezetője, Jevgenyij Balickij kijelentette: azt tervezik, hogy Ukrajna gabonáját a Közel-Keletre adják el. A vásárló országok Irak, Irán és Szaúd-Arábia volnának.

  • Oroszország vasúti összeköttetés beindítását tervezi a rosztovi terület és az általa megszállt kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk között - jelentette az orosz állami média.
  • Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főnöke szerint az ENSZ 270 olyan esetet dokumentált, amikor Ukrajnának az orosz és az oroszok által támogatott erők által tartott részein civileket "önkényesen fogva tartottak és eltüntettek".
  • Lettország visszaállítja a kötelező katonai szolgálatot - jelentette be kedden a védelmi miniszter, Artis Pabriks, miután Moszkva ukrajnai háborúja közepette egyre nő a feszültség a szomszédos Oroszországgal. (via The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.