<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány döntése a hétfő esti Magyar Közlönyben jelent meg.

A hétfői Magyar Közlönyben megjelent rendelet a szja-visszatérítés kapcsán rendelkezik egy fontos kiegészítésről. Ennek értelmében a februárban gyermeket nevelőkhöz érkező szja-visszatérítés tekintetében a bírósági végrehajtásról szóló törvény szerinti követelésfoglalást foganatosítani nem lehet.

Az első ránézésre némileg megfoghatatlan kiegészítés azt jelenti, hogy bár a vonatkozó törvény szerint ha az adósnak harmadik féllel szemben követelése keletkezik és pénzhez jut, azt a végrehajtó lefoglalhatja.

A kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva mostani döntésével kizárja azt a lehetőséget, hogy az szja-visszatérítés a hitelezőhöz jusson az érintettek helyett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.