<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az orosz-ukrán háború 86. napjának főbb eseményei röviden.

 • Az ukrán katonák végleg befejezték a mariupoli Azovsztal acélmű védelmét – közölte Denisz Prokopenko, az ukrán Azov-ezred parancsnoka. Prokopenko elmondta, hogy a civileket és a súlyosan sebesült ukrán harcosokat evakuálták az üzemből.
 • Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint 1908-an adták meg magukat az acélműben.
 • „Hát, ennyi volt. Köszönöm a menedéket, az Azovsztal életem és halálom helye” – írta Dmitro Kozatszkij ukrán katona, miután elhagyta a mariupoli Azovsztal acélművet.

 • Elzárják a gázcsapot Finnország felé. Oroszország május 21-én leállítja a gázszállítást Finnországba a két fél között amiatt kialakult viták nyomán, hogy a Gazprom orosz állami vállalat rubelben követeli meg a fizetést – jelentette be a finn állami Gasum gázszolgáltató vállalat. Bővebben >>>
 • Orosz csapatok tüzet nyitottak egy iskolára. Három ember meghalt, miután az orosz erők tüzet nyitottak egy iskolára a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck városában. Az iskolában több mint 200 gyermek húzta meg magát.

Videófelvételről készült kép a mariupoli Azovsztal acélgyár területéről elszállított ukrán katonákról a Donyecki Népköztársaság ellenőrzése alatt álló Oljonivka börtönében május 19-én. Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztériumVideófelvételről készült kép a mariupoli Azovsztal acélgyár területéről elszállított ukrán katonákról a Donyecki Népköztársaság ellenőrzése alatt álló Oljonivka börtönében május 19-én. Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium

 • Rakétacsapás érte a kijevi régiótól nyugatra fekvő Zsitomir megyében Malin várost, az eddigi információk szerint hárman sebesültek meg, és komoly károk keletkeztek.
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy a keleti Luhanszk és Donyeck tartományok – amelyeket együttesen Donbásznak neveznek – "maga a földi pokol".
 • Németország júliusban szállítja le az első 15 Gepard harckocsit Ukrajnának – erősítette meg a védelmi minisztérium szóvivője. A szállításról Christine Lambrecht német, valamint Olekszij Reznyikovval ukrán védelmi miniszter állapodott meg.
 • A G7-országok 19,8 milliárd dolláros segélyt ajánlottak fel Ukrajnának.
 • Az Egyesült Államok azzal vádolta Oroszországot, hogy túszként tartja fogva a világ élelmiszer-ellátását. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök arra figyelmeztetett, hogy Oroszország leállítja az élelmiszer-szállításokat, ha a Nyugat nem enyhíti a Kreml elleni szankciókat.
 • Ment az utolsó részlet Ukrajnának. Az Európai Bizottság átutalta Ukrajnának az 1,2 milliárd eurós sürgősségi makroszintű pénzügyi támogatás utolsó, 600 millió eurós részét is. A makroszintű pénzügyi támogatást az Európai Unió hosszú lejáratú hitelek formájában nyújtja Ukrajnának kedvező feltételekkel. Ukrajna 2022 második negyedévi finanszírozási hiányát 15 milliárd dollárra becsülik.
 • Schröder távozik a Rosznyefty igazgatótanácsából. A volt német kancellár ma bejelentette, hogy nem tudja meghosszabbítani mandátumát a Rosznyefty igazgatótanácsában. Az ügy előzménye, hogy a német szövetségi parlament csütörtökön megvonta Schröder több juttatását, mert az Ukrajna elleni háború kezdete óta nem határolódott el Putyintól. Erről további részletek >>>>
 • Szankciókra számíthatnak azok a sportolók vagy sportági tisztviselők, akik kifejezik támogatásukat az Ukrajnában háborúzó oroszok mellett - jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. A cikk >>>

(Guardian, BBC, MTI)
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.