<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Viszonylag csendesen telt az este az orosz-ukrán háborúban. 

  • Ukrajna kijelentette, hogy nem fog beleegyezni semmilyen tűzszüneti megállapodásba, amely azzal járna, hogy területeket ad át Oroszországnak, miközben Moszkva fokozta támadását a keleti Donbasz régióban. A háborúnak Ukrajna területi integritásának és szuverenitásának teljes helyreállításával kell véget érnie - mondta Andrij Jermak elnöki kabinetfőnök.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy naponta 50-100 ukrán hal meg a háború keleti frontján, ez a katonai veszteségekre utalt. A legsúlyosabb harcok a luhanszki ikervárosok, Szijjerodonyeck és Liszicsanszk körül folynak. Szerhij Gaidaj, Luhanszk kormányzója egy helyi televíziós interjúban azt mondta, hogy Oroszország „felperzselt föld” taktikát alkalmaz a régióban.

Felperzselt föld. Fotó: UNIAN/Marienko AndriiFelperzselt föld. Fotó: UNIAN/Marienko Andrii

  • Ukrajna lesz a négynapos davosi Világgazdasági Fórum napirendjének központja, a találkozó ma kezdődik Zelenszkij videóbeszédével.
  • Az Európa legnagyobb atomerőművének helyszínéül szolgáló Enerhodar oroszok által kinevezett polgármestere megsérült egy robbanásban. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint Andrej Sevcsik az intenzív osztályon fekszik.
  • Zelenszkij három hónappal, augusztus 23-ig meghosszabbította az ukrán hadiállapotot. Az ukrán parlament betiltotta a "Z" és a "V" jelképeket is, amelyeket az orosz hadsereg az ukrajnai háború népszerűsítésére használ, de oktatási vagy történelmi célokra engedélyezte a használatukat.
  • Olena Zelenszka ukrán first lady interjút adott Zelenszkij elnökkel közösen, ez volt mindössze a második közös nyilvános szereplésük azóta, hogy Oroszország megindította az inváziót. Az interjúban egyebek mellett a február 24-én érzett szorongásról beszélt, valamint arról, hogy bár a háború megindulása alig látja a férjét, „senki, még a háború sem tudta elvenni tőle.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.