<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Miközben többségében továbbra is hiányoznak a komolyabb produkciók a csatornák kínálatából, a 3. heti nézettségi adatok eddig még nem látott győztest hoztak.
 

Az RTL hétköznap estéin továbbra is két műsor osztozik, elsőként a Koltai Róberttel felálló ’Drága örökösök – A visszatérés’ várja a nézőket. A széria az erős kezdés után némileg visszaesett, mostanában adásonként átlagosan 550 ezer embert érdekel, ezt a szintet azonban úgy tűnik, hogy tudja tartani. Az RTL sorozata a csatorna más műsoraihoz hasonlóan elsősorban a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban teljesít jobban, itt a legsikeresebb csütörtöki rész kereken 19 százalékos közönségarányt hozott.

A csatorna esti sávjának második felét elfoglaló ’A mi kis falunk’ folytatta hetek óta tartó gyengülését, legerősebb adása is csak 15 százalékos közönségarányt tudott felmutatni a kiemelt kereskedelmi korcsoportban, a teljes lakosság körében pedig legjobb napján 450 ezer embert vonzott a tévék elé.

A TV2 örülhetett

A csatorna a hétköznapjait szemlélve két dolog miatt is dörzsölhette a tenyerét, egyrészt a családi kvízshow ’Vigyázat, gyerekkel vagyok!’ némileg magára talált az előző héthez képest, és 610 ezer feletti átlagos nézettséget tudott, még úgy is, hogy a fiatalabb korcsoportot gyakorlatilag egyáltalán nem érdekli a széria.

Aminek viszont igazán örülhetett a TV2 a 3. héten, az a Szerencsekerék január 20-ai adása, ugyanis

a vetélkedő megdöntötte saját korábbi rekordját, és 887 ezres nézőszámával nagyon könnyedén megnyerte a hetet a teljes lakosság körében.

A vetélkedő dominanciája a héten tényleg szembeötlő volt, a legnézettebb műsorok közt gyakorlatilag csak saját magával versenyzett. Más TV2-s műsorokkal szemben a Szerencsekerék a kiemelt kereskedelmi korcsoportban is jól teljesített:

23,4 százalékos közönségaránnyal és 253 ezer nézővel a szegmensben a hétköznapok legnézettebb műsora lett.

A Szerencsekerék egy korábbi adása Schobert Larával. Fotó: TV2
A Szerencsekerék egy korábbi adása Schobert Larával. Fotó: TV2

Ha hétvége, akkor RTL

A 2023-as évre elég jellemzően alakult a 3. hét hétvégéje is, hiszen jelenleg a TV2 elsősorban csak hollywoodi filmekkel intézi el a hétvégéket, így az RTL-en szombatonként futó Gólkirályságnak nincsen valódi vetélytársa. A kiemelt kereskedelmi korcsoportban hetek óta közvetlenül a ’Cápák közt’ nyomában loholó, saját gyártású RTL sorozat 24,4 százalékos közönségarány mellett 264 ezer nézővel zárta a hetet a szegmensben, behúzva a hét második helyét. A széria egyébként a teljes lakosság körében a hétvége legnézettebb műsora lett 732 ezer nézővel.

A ’Gólkirályság’ vetélytársaként szombaton a TV2 a Jurassic Park 3.-at indította, a dinós franchise egyik legutáltabb tagja pedig csúnyán ki is kapott, a teljes lakosság körében is mindössze 232 ezren ültek le a képernyők elé miatta.

Érdekesebben alakult a vasárnap, ahol a 18-49-es korcsoportban hetek óta verhetetlen ’Cápák között’ folytatta nyerő szériáját, és

21,9 százalékos közönségarány mellett 276 ezer nézővel a hét legnézettebb műsora lett a szegmensben, míg a teljes lakosság körében elért 643 ezres nézőszáma is az RTL hetének egyik legjobbja lett.

A Cápák között vetélytársának a TV2 a ’Vigyázat, gyerekkel vagyok!’ egy epizódját küldte harcba, amely bár győzni nem tudott, 596 ezer nézőt azért elért.

Így alakult a csatornák összecsapása a 3. héten

Összességében a 18-49-es korcsoportban jobb átlagos közönségarányt továbbra is a TV2 tudott felmutatni, köszönhető mindez elsősorban a Szerencsekerék igen erős teljesítményének – de az RTL legalább annak örülhet, hogy a hétvégéket hetek óta nagyon könnyedén megnyeri. A végeredmény ezzel együtt adott: a TV2 16,1 százalékos átlagával simán megelőzte az RTL 14,3 százalékát.