TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 23. 15:12
mfor.hu

Húsvét óta immár harmadik alkalommal kapnak extra jogokat a polgármesterek a kijárási korlátozások szigorítására vonatkozóan. 

Csütörtökön délután jelent meg a kormányrendelet, mellyel a múlt hétvégéhez hasonlóan extra jogokat kapnak a települési polgármesterek. Így saját hatáskörben a területükön az általánosan érvényben lévők mellett szigorúbb korlátozásokat is elrendelhetnek.

 

A rendelet értelmében 2020. április 25. (szombat) 00.00 órától 2020. április 26. (vasárnap) 24.00 óráig terjedő időtartamra hozhatnak a jellemzőnél szigorúbb döntéseket. 

A rendelet péntektől lép hatályba és hétfőn hatályát veszti. 

A tapasztalatok alapján a polgármesterek élnek is ezzel a felhatalmazással. A fővárosban a népszerűbb, önkormányzati tulajdonban lévő helyeket lezárják a látogatók előtt, így a Margitszigetet, a Hajógyári-szigetet és az Óbudai-szigetet. Van település, ahol a polgármester kötelezővé teszi a maszk viselését az utcákon is, kutyasétáltatásra pedig csak a lakhely 1 kilométeres körzetében 30 perces időtartamot engedélyez. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.