<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A napokban még az első koronavírusban meghalt betegről, a 75 éves férfiról próbálták kideríteni, hogy a Jahn Ferenc Kórház melyik osztályán hunyt el, ma pedig kijött az intézmény közleménye a szükséges átalakításokról és intézkedésekről.

A hvg.hu cikkében arról írt, hogy még személyesen sem tudtak meg többet arról, a Jahn Ferenc Kórház melyik osztályán és milyen körülmények között hunyt el Magyarország első hivatalos koronavírus áldozata. Ma pedig közleményben tudatták a nyilvánossággal a meghozott intézkedéseiket.

A kórház arról tájékoztat honlapján, hogy az elmúlt napokban számos olyan intézkedést hozott meg, amelyek célja a koronavírus-fertőzés magyarországi terjedésének megfékezése, a Jahn Ferenc Kórház által ellátott betegek, hozzátartozóik valamint dolgozóink egészségének védelme, továbbá a hatékony betegellátás megszervezhetőségének biztosítása.

Képünk illusztráció. Fotó: depositphotos.comKépünk illusztráció. Fotó: depositphotos.com

Ennek érdekében a miniszteri utasításnak megfelelően elrendelték a tervezhető egészségügyi ellátások elhalasztását, illetve átütemezését, s a veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt a sürgősségi egészségügyi ellátásokat folyamatosan biztosítják, a 65 évesnél idősebb kollégákra olyan feladatokban számítanak, amelyek nem igényelnek közvetlen orvos/szakdolgozó – beteg találkozást. 

 A megfelelő kapacitások biztosítása érdekében tegnap elkezdték a Csepeli Weiss Manfréd Telephelyen lévő rehabilitációs osztályok kiürítését, és a Központi Telephely aktív belgyógyászati osztályairól helyeztek át betegeket azért, hogy a Központi Telephelyen elegendő ágy álljon rendelkezésre a koronavírus-gyanús esetek elkülönítésére.

Kiürítették a Tüdőgondozó területét. Ennek az volt a célja, hogy a koronavírus-gyanús eseteket a jövőben az intézménybe való belépéskor el tudják különíteni, és további kezelésük izoláltan történhessen.
Ennek érdekében a Sürgősségi Betegellátó Osztály előtt mobil előszűrő pontot (konténert) alakítottak ki, ahonnan minden felső légúti betegség-gyanús esetet a Tüdőgondozó területére irányítanak át, ezzel biztosítva, hogy koronagyanús esetek ne kerüljenek be közvetlenül a Sürgősségi Betegellátó Osztályra. Amennyiben az adott eset infektológiai fekvőbeteg-ellátása szükséges,áthelyezik a Dél-pesti Centrumkórház Szent László Kórház telephelyére. 

Ezen kívül elkezdték a kórház további szabad területek felmérését, kialakítását abból a célból, hogy a fertőzés terjedése esetén megfelelő felkészültséggel rendelkezzenek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.