TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. április 17. 07:01
mfor.hu

Csütörtökön meg is jelent a kormányrendelet a polgármesterek plusz jogáról a kijárási korlátozásokra vonatkozóan. 

A kormányülésen az a döntés született szerdán, hogy a húsvéti pozitív tapasztalatokból kiindulva a kormány nem szeretne változtatni a jó gyakorlaton, így a hétvégére is megkapják a jogot a polgármesterek, hogy szigorúbb kijárási korlátozásokat rendeljenek el. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

A vonatkozó rendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg. Ennek értelmében a főpolgármester, a kerületi és települési polgármesterek az általuk közvetlenül irányított területeken szigorúbb szabályokat is alkothatnak a kijárási korlátozásokat illetően. A felhatalmazás a 2020. április 18. (szombat) 00.00 órától 2020. április 19. (vasárnap) 24.00 óráig terjedő időtartamra szól a rendelet alapján. 

Húsvétkor egyébként több polgármester élt a felkínált lehetőséggel, az elrendelt intézkedések széles skálán mozogtak. Volt, ahol lezárták a népszerű turista célpontokat, máshol a település határában ellenőrizték az arra haladókat és csak a településen lakókat engedték tovább. Székesfehérváron pedig fokozott szigor lépett életbe: kötelező maszkviselés mellett például kutyát sétáltatni is csak 30 percig lehetett a lakóhely 1 kilométeres körzetében, futni is csak egyedül, másoktól 10 méteres távolságot tartva volt lehetőség. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.