<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p


			
		
		


		
		

Az ok már ismert: eltűntek a külföldi munkavállalók.

Ahogy közelít a tél, úgy halad egyre súlyosabb ellátási gondok felé Nagy-Britannia. Az ország, melyet negyven éve nem látott energiakrízis fenyeget, és közben épp afelé is tart, hogy kiszáradnak a bezinkútjai, miközben egy hatalmas élelmiszer-drágulás lehetőségével is számolni kényszerül, most úgy tűnik, még arról is le kell mondjon, hogy a megszokott módon ünnepelje a karácsonyt.

Nem lesz mit odatenni az asztalra

A brit háztáji pulykatenyésztés érdekvédelmi szervezete, a Traditional Farm Fresh Turkey Association elnöke most azt nyilatkozta, hogy hamarosan "országos hiány" alakulhat ki a szárnyasból. Kate Martin azt mondta, a kisebb farmok, melyek helyi dolgozókat foglalkoztatnak, kevésbé érintettek a készülődő krízisben, ám a nagy beszállítókkal dolgozó élelmiszerláncokat valószínűleg eléri az áruhiány. Ennek oka az elpárolgott külföldi munkaerő, mely a pandémia mellett főként a Brexit-teremtette új helyzet miatt hagyta el a szigetországot.

A szabadtartású, vagyis a legdrágább fajta pulykák tenyésztőit egyesítő TFTA azt közölte, hogy vannak olyan tagfarmjai melyek már most ötször annyi megrendelést kaptak, mint tavaly ilyenkor. Martin arról beszélt a PA hírügynökségnek, hogy a szupermarketek polcain azért lehet hamarosan sokkal kevesebb pulyka, mert az ország nagy húsfeldolgozói nem hozatnak be eleget a szárnyasokból, tudván, hogy úgysem lenne elég munkaerő az állatok feldolgozásához.

Amikor konkrétan azt kérdezték Martintól, hogy az élelmiszerláncok teljesen kifogyhatnak-e a pulykákból, a szövetségi vezető azt mondta, hogy szerinte mindenkinek "nagyon gyorsan" le kell adnia a rendeléseit.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.