1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A napokban ismét a lélektaninak számító szint fölé ment a nemzetközi gázügyletek elszámolásánál irányadó tőzsdei gázár.

Közel 2 százalékos drágulással zárta a hetet a rotterdami árutőzsdén forgó TTF-gáz. Ez az a típus, amelyet a nemzetközi gázügyletek elszámolásánál tartanak irányadónak. Az áremelkedés eredményeként egy megawattóra ára a 30 eurós szint fölé ment.

Bár ez egy nagyságrenddel elmarad a 2022. nyári horroráraktól, amelyek csúcsukon a 350 eurót is elérték, azért nem árt az óvatosság. Különösen, hogy február végén már 23 euró alá is benézett a gázár, azt követően azonban lassan, de biztosan feljebb araszolt, s most egy magasabb szinten, 30 euró környékén látszik stabilizálódni.

A rezsidémon feltámadása ellen szólhat ugyanakkor az Európai Bizottság prognózisa, miszerint a gázárak csökkenni fognak annak köszönhetően, hogy a cseppfolyósított földgáz (LNG) globális kínálata emelkedik, ami teret ad a megújuló energiaforrásokba történtő befektetéseknek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!