<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb kamatemelése képes lesz megfékezni az inflációt? S milyen mozgástere lesz a gazdasági folyamatok befolyásolására az ellenzéknek, ha nyer az április 3-ai országgyűlési választásokon? Egyebek mellett e kérdések megválaszolására is megkérjük Klasszis Klubunk március 23-ai adásában a volt jegybankelnököt, egyetemi tanárt, közgazdászt.

Már két hét sincs hátra az április 3-ai országgyűlési választásokig, így még a korábbiakhoz képest is izgatottabban találgatja mindenki, mi lehet a végeredmény? Nyer a Fidesz, ami azt jelentené, hogy Orbán Viktor akár 16 éven át lehet kormányfő, vagy az ellenzék veszi át az ország irányítását?

Természetesen egy kis esélylatolgatásra is megkérjük Klasszis Klubunk következő, a választások előtti utolsó, március 23-ai adásának vendégét. Aki nem lesz más, mint Bod Péter Ákos, volt jegybankelnök, egyetemi tanár, közgazdász, egyúttal a tavaly januárban elindult Benchmark rovatunk állandó szerzője. Ő már csak azért is illetékes e kérdésben, mert úgymond a "tűzhöz közel van", az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter gazdasági kabinetjének társvezetője.

Bod Péter Ákos lesz a Klasszis Klubunk szerdai vendége. Fotó: MTI/Kovács AttilaBod Péter Ákos lesz a Klasszis Klubunk szerdai vendége. Fotó: MTI/Kovács Attila

E minőségében (is) elmondhatja a véleményét a mostanában vélhetően mindenkit foglalkoztató gazdasági kérdésekről. Például arról, hogy a februári 8,3 százalék már az infláció teteje, vagy lesz még ennél magasabb adat is? Elegek lehetnek-e a fogyasztóiár-index emelkedésének megfékezésére az MNB kamatemelései? Mekkora egyáltalán a monetáris és költségvetési mozgástér, az orosz-ukrán háború mennyire befolyásolta a választásokon győztes pártok által felállítandó kormány lehetőségeit?

Persze, ezek csak ízelítők, ráadásul Ön is kérdezhet Bod Péter Ákostól. Ehhez nem kell mást tennie, csak regisztrálnia, a beszélgetés megtekintése ugyanis ingyenes.

A közvetítésre itt lehet regisztrálni.

Bod Péter Ákos volt egyébként az első vendége – másik állandó szerzőnkkel, Káncz Csaba külpolitikai szakértővel együtt – a 2021 elején elindult Klasszis Klub-rendezvénysorozatunknak.

Korábbi adásaink vendégei voltak még:

Bod Péter Ákos cikkeit itt olvashatja el.

A választásokkal foglalkozó cikkeinket pedig itt találja:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.