<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
		


		
		

A biztosítók visszajelzései alapján egyértelműen látszik, hogy az utazási kedv a 2019-es évhez közelített idén, emellett pedig az igény is egyre nagyobb az utasbiztosítások iránt. A Bank360.hu a nyári szezon tapasztalatairól kérdezett utasbiztosítókat.

Felértékelődött az utasbiztosítás fontossága, a nyaralók többsége pedig európai úticélt választott, nagyrészt a fennálló korlátozások miatt - derült ki a Bank360.hu biztosítói körképéből. A pénzügyi aggregátor arról érdeklődött a nagyobb hazai szereplőknél, hogy milyen eredményekkel, tapasztalatokkal zárták a nyári hónapokat a koronavírus-járvány által megtépázott év után. 

Az Allianz Hungária érezhető növekedésről számolt be a 2020-as évhez képest, az utazók körében felértékelődött az utasbiztosítás fontossága. Tapasztalataik alapján azok is kötnek biztosítást, akik korábban elutaztak utasbiztosítás nélkül, emellett az ügyfelek jellemzően a magasabb kategóriájú, a legszélesebb körű védelmet biztosító csomagot választják. 

A biztosító ügyfelei körében a legnépszerűbb úticélok Horvátország, Görögország és Spanyolország voltak, emellett általánosságban is elmondható, hogy a korlátozások miatt európai úticélt választottak az ügyfelek. 

A nyaralók többsége európai úticélt választott. Fotó: PixabayA nyaralók többsége európai úticélt választott. Fotó: Pixabay

Az Aegon Biztosító több százmillió forintos díjelőírásról számolt be, ami körülbelül 75 ezer ember biztosítását jelenti. Az ügyfelek főként európai úticélokat választottak, ezekkel összefüggésben körülbelül százmilliós nagyságrendű kifizetéssel számol a biztosító. 

Az Union Biztosító a 2019-es évhez közeli értékesítési volumenről számolt be, a megkötött biztosítások számát és a megkötött biztosítások értékét tekintve is, ami azt jelzi, hogy visszatért a járvány után az utazási kedv. Az Unionnál is alapvetően az Európán belüli úticélok domináltak, igaz, az ázsiai utazások java inkább a téli hónapokra esik általában, az Egyesült Államokba pedig továbbra is tilos volt a járvány miatt beutazni. 

A kárkifizetésekkel kapcsolatban elárulta a biztosító, hogy idén nyáron is a korábbi évek tendenciája szerinti kisebb, de gyakrabban előforduló károk jelentkeztek: napszúrás, gyomorrontás, vagy pedig kisebb-nagyobb balesetek a strandon és a vízben (kagylókhoz, medúzákhoz, tengeri sünökhöz, valamint víz alatti sziklákhoz köthető sérülések). Ezek ellátása általában minimum 100-300 eurós költséget jelent esetenként.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.