2p

Mindenkitől azt kérik, fokozottan figyelje számláját, s jelentsék, ha bármi gyanúsat tapasztalnak. 

A VoxPay is érintett lehet a napokban napvilágot látott, kritikus léptékű kiberbiztonsági incidensben, csalók élhetnek vissza a szolgáltató nevével. A cég megosztott néhány információt, mi utalhat csalásra, és hogyan lehet jelezni az ilyen eseteket.

Rendkívüli adatszivárgásról tájékoztatja ügyfeleit a VoxPay nevű autópályamatrica-szolgáltató cég, „amely valószínűleg példátlan a méretét tekintve”.

Az elmúlt idők egyik legnagyobb szivárogtatása történt. Fotó: MTI
Az elmúlt idők egyik legnagyobb szivárogtatása történt. Fotó: MTI

Kitértek arra is, hogy az utóbbi időkben néhány csaló a VoxPay nevében is küld kétes eredetű ajánlatokat autópálya-matrica vásárlására.

A bűnözők általában kedvezményes matrica vásárlási lehetőséget ígérnek. A cég azonban nyomatékosította: soha nem küldenek ki ilyen ajánlatot sem email-en, sem sms-en, sem más csatornán keresztül.

Emlékeztetnek, hogy az e-matricák ára mindig fixen megszabott hatósági ár, ezen felül online vásárlás esetén kényelmi díj is felmerülhet és semmiféle körülmények közt nem tudnak kedvezményt biztosítani. Emellett soha nem kérik el az ügyfelektől sem elérhetőségüket, sem személyes információikat. A fejleményekre tekintettel intenzíven dolgoztak azon az elmúlt napokban, hogy tovább erősítsék a bejelentkezési feltételeket és biztosítsák ügyfeleik számára a lehető legnagyobb biztonságot.

Egyúttal arra kérnek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel kövesse nyomon számláját, s amennyiben bármilyen gyanús tevékenységet észlelnek, azonnal jelezzék az [email protected] e-mail-címen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!