<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
mfor.hu

Tervezőt keres a Budapest Fejlesztési Központ az észak-csepeli Fedett Pályás Atlétikai Edzőcsarnokra. Jelentkezni október 14-ig lehet.

A beruházó Budapest Fejlesztési Központ (BFK) kiírta a tervezési pályázatot az új fedett atlétikai edzőcsarnokra. A helyszín a Csepel-sziget északi csúcsának nyugati oldala, a Duna folyam - Soroksári Duna-ág - Weiss Manfréd út - Új Duna-hídhoz kapcsolódó útszakasz által határolt, a Magyar Állam, illetve Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában álló, 210001, 210007/3 és 210007/4 helyrajzi számú ingatlanok, valamint a tervezési szerződés teljesítésével esetlegesen érintett egyéb ingatlanok.

A nyertes ajánlattevő - mint generáltervező - a szerződés alapján a műszaki leírásban rögzített feladatok teljes körű ellátásra köteles, beleértve a kivitelezési közbeszerzési eljárásban való közreműködést, valamint az opcionálisan megrendelhető tervezői művezetési feladatok ellátását a kivitelezés teljes időszaka alatt, valamennyi tervezési szakág vonatkozásában - áll az ajánlati felhívásban. Természetesen feladata a beruházás megvalósításához szükséges valamennyi engedély beszerzése és az ezekhez kapcsolódó tervezési- és szakértői feladat ellátása is.

Ez a csarnok a Déli Városkapu Fejlesztési Program részét képező Nemzeti Atlétikai Központ részeként épül meg. A beruházást a 2023-ban esedékes atlétikai világbajnokság után kell megvalósítani. A kiírás szerint törekedni kell arra, hogy kihasználhassák a szomszédos Szabadtéri Atlétikai Edzőpályák létesítmény közelségét. Elvárt tervezési alapelvek a célszerűség, a jó ár-érték arány, a maximalizált hatékonyság és a kiemelt használati biztonság.

A megközelítőleg 12 000 négyzetméter alapterületű csarnok napi használata során edző létesítményként fog üzemelni az amatőr és professzionális sportolók számára, de versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. Helyet ad egy hatsávos, 200 m-es, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (World Athletics, korábban IAAF) előírásoknak megfelelő futópályának és az ehhez kapcsolódó futó, dobó és ugró létesítményeknek. Ezen túlmenően egy 100 m-es, 6 sávos egyenes futópálya is elhelyezendő a létesítményben. 

Kell egy lelátó is, ott 1200 ülőhelynek kell lennie vagy teljes mértékben kialakítható mobil/kihúzható lelátó szükséges jó rálátással a futópályára. A sportszakmai kiszolgáló terek (öltözők, elsősegély- és fizioterápiás helyiségek, egyéb kiszolgáló, többfunkciós terek, stb.) kialakítása mellett megfelelő közönségforgalmi teret kell biztosítani a várható maximális nézőlétszám számára, beleértve a mosdókat, büféket és egyéb árusító helyeket, információs pontokat és hasonló létesítményeket. 

A csarnok számára mintegy 3,6 ha-os terület áll rendelkezésre, az ott meglévő épületek bontandók, de azok bontásának előkészítése nem része a mostani közbeszerzésnek. A tervező feladata továbbá a telken belüli és közvetlen kapcsolódó területeken komplex út és közműtervezés, a telken belül mintegy 3,8 ha területen közkert/közpark tervezéssel (engedélyezési és kiviteli terv szintű tájépítészeti tervezés) és engedélyezéssel - fogalmazott a kiíró BFK.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.