2p

Belarusz csapatösszevonások voltak az ukrán határnál.

Kilencszáz orosz katona, hat tank és több tucat harci jármű semmisült meg egyetlen nap alatt a fronton - közölte szombat éjjel az ukrán főparancsnokság. Ezzel az orosz veszteség már elérte a 338 ezer főt.

A Donyeck megyei Novogradovkát is porrá lőtték az oroszok. Fotó: UNN
A Donyeck megyei Novogradovkát is porrá lőtték az oroszok. Fotó: UNN

  • Az ukránok Avgyejevkánál és Bahmutnál 23 orosz akciót vertek vissza, miközben az oroszok heves tüzérségi tűzzel és légi fedezettel is igyekeztek előre nyomulni.
  • Az ukrán-belarusz határ belarusz oldalán kisebb csapatmozgásokat figyeltek meg az ukránok. 
  • Az északi ukrán-orosz határszakaszokon több helyütt is orosz csapatösszevonásokat és a fegyverzet és robbanóanyagok felhalmozását vették észre. Közben az oroszok az észak-keleti Harkiv megye településeit ágyúzták.
  • Donyeck megyében és a Herszonhoz közeli falvakban rakéták találtak el több lakóházat. Ezekben a körzetekben a tüzérség mellett aknavetőkkel is támadtak az oroszok.
  • Zaporizzsja körzetében három akciót indítottak az oroszok, összesen 20 települést támadtak, több civil áldozatról lehet tudni.
  • Herszon térségében az oroszok új taktikát alkalmaznak: nehéztüzérségi előkészítés után a gyalogságot páncélozott harci járműveken akarják tovább vinni az ukrán állások felé, de ezt az ukrán felderítés észlelte és megsemmisítette ezeket a járműveket.
  • Kijevben hat lezárt metró állomás valamint a kék vonal összes várótermei óvóhelyként használhatók - így döntött a helyi védelmi bizottság. Az utóbbi hetekben az oroszok ismét rakétákkal lőtték a fővárost.
  • Rustem Umerov ukrán védelmi miniszter szerint a Krímhez közeli területeken végzett nagyszabású előkészületek minden alapot megadnak ahhoz, hogy jövőre végleg kisöpörjék a félszigetről az orosz megszállókat. (UNN/Interfax Ukraine)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!