TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

Több mint 850 termékről van szó, az intézkedés januártól lép életbe.

A kínai pénzügyminisztérium hétfői bejelentése szerint az intézkedés célja, hogy kielégítsék az importtermékek iránti növekvő lakosság igényt.

Több termék esetében az importvám alacsonyabb lesz januártól, mint amit jelenleg alkalmaz Kína a legnagyobb vámkedvezményt élvező országok esetében.

Ilyen árucikk például a fagyasztott sertéshús, amelynek a vámja januártól 8 százalékra csökken a jelenlegi, a legnagyobb vámkedvezményt élvező országok esetében alkalmazott 12 százalékról.

Az importált sertéshús vámjának a csökkentése a szakértők szerint elsősorban azzal függ össze, hogy sertéspestis tizedeli az állományt, és emiatt kínálati hiány alakult ki, aminek a hatására csaknem a duplájára nőtt a sertéshús átlagára tavalyhoz képest, döntő mértékben hozzájárulva a magasabb inflációhoz.

Kína az idei első 11 hónapban 1,733 millió tonna sertéshúst importált, ami 58 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit.

A kőolaj és gázcsövek gyártásánál, valamint egyebek között a járműgyártásban alkalmazott, a korrózió csökkentését elősegítő, vas és a nióbium ötvözetére kivetett 1 százalékos vámot januártól nullára redukálják.

Ebből a fémötvözetből Kína tavaly 35 ezer 909 tonnát, idén az első tíz hónapban 37 ezer 818 tonnát importált.

Ugyancsak januártól 30 százalékról 7 százalékra csökken a fagyasztott avokádó vámja, a dízel üzemanyagé 6 százalékról 1 százalékra, a ruházati termékek és szőnyegek importvámja 6 százalékról 5 százalékra változik és mérséklődik egyes fa- és papíripari termékek vámja is. Eltörlik továbbá az importvámot az asztma és a vércukor kezelésére használt egyes gyógyszerek esetében és ugyancsak nullára viszik le a kerozin vámját a jelenlegi 9 százalékról.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.