2p

Csütörtökön kerül sor élő, interaktív adásunkra, amelyben egyebek mellett megtudhatjuk, tehet-e mást is a Magyar Nemzeti Bank, mint amit eddig tett, s mi lenne Márki-Zay Péterék legfontosabb teendője, ha megnyernék a jövő évi választásokat.

Közel 14 éves csúcson az infláció, amelyet eddig a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) még a sorozatos kamatemelésekkel sem sikerül megfékeznie. Ráadásul rekordgyenge a forint is, persze nem függetlenül az inflációs folyamatoktól. Kérdés, van-e egyáltalán mozgástere a jegybanknak, vagy emelhetett volna-e nagyobbat is az irányadó rátáin?

A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, Király Júlia lesz a csütörtöki adásunk vendége
A Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke, Király Júlia lesz a csütörtöki adásunk vendége

Klasszis Klub rendezvényünk következő vendége Király Júlia, akit hat éven keresztül foglalkoztatott a kérdés, mi az optimális kamatszint, az MNB hogyan tud hatni azon (is) keresztül a hazai gazdasági folyamatokra úgy, hogy teljesítse fő célját, vagyis elérje és fenntartsa az árstabilitást.

Király Júlia személye, véleménye azonban most nem csak azért érdekes, mert 2007-2013 között volt az MNB alelnöke. Hanem azért is, mert elszegődött az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egyik gazdasági tanácsadójának. Így első kézből kaphatunk választ tőle egyebek mellett arra a kérdésre, hogy mit tenne az ellenzék, ha nyerne a 2022 tavaszán esedékes országgyűlési választásokon. 

Az adásra december 16-án, csütörtökön, 15:30-as kezdéssel kerül sor, az eseményre itt lehet regisztrálni. Ha kérdése van Király Júliához, azt felteheti előzetesen a [email protected] címre írt levélben vagy akár a beszélgetés idején is!

Korábbi adásaink vendégei voltak:

Bod Péter Ákos, Káncz Csaba

Lantos Gabriella

Dávid Ferenc

Parragh László

Gerendai Károly

Szalay-Berzeviczy Attila

Giró-Szász András

Zacher Gábor

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!