<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

"Az Európában élenjáró magyar átoltottsági adatoknak köszönhetően április eleje óta vásárolhatunk újra a nem napi fogyasztási cikket forgalmazó boltokban is. A fogyasztóvédelem a vevők és kereskedelmi dolgozók egészségére ügyelve immár két hónapja folyamatosan ellenőrzi a védelmi intézkedések betartását" - mondta Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, a tapasztalatok szerint a vállalkozások többsége megértette, elfogadta,  és megfelelően érvényesíti az előírásokat.

A fogyasztóvédelmi hatóság többek között az üzlethelyiség méretével arányos létszámkorlátozások betartását, a vásárlóterek és a bevásárlókocsik folyamatos fertőtlenítését, a vevőknek szánt kézfertőtlenítők kihelyezését kéri számon az üzemeltetőkön.A fővárosi és megyei kormányhivatalok munkatársai eddig összesen 3 370 üzletben fordultak meg. 433 kereskedelmi egység esetében tapasztaltak jogsértést, így a kifogásolási arány 13 százalék alatti. A leggyakrabban a kézfertőtlenítőt nem biztosították a vásárlóik számára a boltok. A mulasztáson ért üzletek több mint fele, 54 százaléka már az ellenőrzés alatt pótolta a feltárt hiányosságot.

167 kereskedelmi egységnél az utóellenőrzés is megtörtént, a szakemberek második látogatásukon jellemzően nem találtak kifogásolnivalót. Három Csongrád-Csanád megyei pékség esetében azonban továbbra is fennállt a korábban megállapított jogsértés. A szabályok megszegése miatt az üzemeltető vállalkozásra 200 ezer forintos közigazgatási bírságot szabtak ki.

"A két hónapja zajló fogyasztóvédelmi ellenőrzések azt mutatják, hogy az üzletek tisztában vannak a jogszabályi előírásokkal, megfelelően gondoskodnak azok betartásáról és betartatásáról, együttműködőek az esetleges hibák javításában" - összegezte az eddigi tapasztalatokat a miniszterhelyettes. "A kormány többféle támogatással is meghálálja a kereskedők példás helytállását a járványhelyzetben. A Vállalkozások munkaerő támogatása programban egy új álláskereső feltétele esetén fél évre akár 600 ezer forintot kaphatnak a cégek, az igénylők több mint ötöde a kereskedelmi szektorból került ki. Az ágazat önfoglalkoztatói is részesülhetnek az újraindulás megkönnyítését szolgáló egyszeri, 219 ezer forintos kompenzációból" - tette hozzá Schanda Tamás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.