1p

Az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 5,0, az importoldalon 0,2 százalékkal csökkent májusban.

1,1 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet májusban - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal első becslésében. Az export euróban számított értéke 8,8, míg az importé 9,0 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakitól. A termék-külkereskedelmi egyenleg 73 millió euróval romlott. Az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 5,0, az importoldalon 0,2 százalékkal csökkent.

A kivitel látványosan beesett májusban
A kivitel látványosan beesett májusban
Fotó: KSH

2024. májusban:

  • A kivitel értéke 11,9 milliárd eurót (4618 milliárd forintot), a behozatalé 10,8 milliárd eurót (4174 milliárd forintot) tett ki.
  • A termék-külkereskedelmi egyenleg 1,1 milliárd euró (444 milliárd forint) volt.
  • A kivitel 76, a behozatal 72 százalékát az EU tagállamaival (EU27_2020) bonyolítottuk le.

2024. májusban az egy évvel korábbihoz képest:

  • Az export euróban számított értéke 8,8, míg az importé 9,0 százalékkal csökkent.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!