2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyre csak húzódik az uniós pénzek ügye, Navracsics Tibor most éppen május elejére ígéri a forrásokat. Kérdésekből azonban így sincsen hiány.

Ha októberben nem születik meg a brüsszeli alku, előfordulhat, hogy csak a jövő júniusi EP-választások után tisztázódik a magyar vita, és lehet egyezség a hazánknak járó uniós forrásokról – kezdi cikkét az Index

Mikor jönnek a pénzek? Fotó: Depositphotos
Mikor jönnek a pénzek? Fotó: Depositphotos

Navracsics Tibor nemrég egy interjúban úgy fogalmazott, hogy „2024. május 1-jén úgy ünnepeljük az európai uniós csatlakozás 20. évfordulóját, hogy a nekünk járó források már jönnek, és az Erasmus-ügy is rendben lesz.”

Ez a forgatókönyv pedig azt jelenti, hogy a pénzek még az uniós és önkormányzati választások előtt befutnának, mindez azonban nem feltétlenül tűnik megalapozottnak a szakértő szerint. Essősy Zsombor, a Magyarok a Piacon Klub elnöke, egyben a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. vezérigazgatója a portál kérdésére hangsúlyozta,

láthatóan nem közelednek érdemben az álláspontok az Európai Bizottság és a magyar kormány között. Márpedig ha a következő egy hónapban, azaz október végéig nem születik meg a brüsszeli alku, akkor jövő tavasszal sem feltétlenül várható egyezség, az jó eséllyel átadás-átvétel után az új összetételű uniós intézményrendszerre marad.

A szakember szerint így hatalmas tétje van diplomáciai fronton a következő heteknek, hiszen most dől el, hogy megérkezik-e a pénz, vagy csak a 2024 júniusában esedékes EP-választások után kerül pont a vitás kérdésekre.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!