2018. március 20. 18:44

A miniszter szerint Európában egyre többen inkább problémának gondolják a bevándorlást.

A közelmúltban nagy felzúdulást keltett Lázár János videója, amelyben a bécsi közállapotokat próbálta bemutatni egy városrész populációjának átalakulásán keresztül. A minisztertől eddig idegen multimédiás kampányanyag megjelenése után nem sokkal, ma pedig megjelent egy felmérés, amely szerint újból Bécs lett a világ legélhetőbb nagyvárosa a külföldiek számára.

Lázár János Lázár János

Mindenki Lázár véleményére volt kíváncsi, de a miniszter egész nap hallgatott. Egészen mostanáig: az mfor kiszúrta, hogy nemrég indult közösségi oldalán egy órája reagált egy kommentre, amelyben a Mercer felmérését idézték.

Lázár így reagált: Véleményem szerint egyetlen statisztikai felmérés sem tud teljes képet adni egy város vagy egy ország életminőségéről. Ez a mostani kutatás is bevallottan "elsősorban a a városokban dolgozó külföldiek szempontjait veszi figyelembe". Az őshonos európai polgárok véleményét ez a felmérés kevésbé ismerteti - írta Lázár.

Okfejtése szerint a bevándorlás számos területen van közvetlen vagy közvetett hatással az európai polgárok életére: vannak biztonsági, kulturális vagy jövedelmi következményei is, amelyeket nehezen lehet statisztikai módszerekkel kimutatni. A közelmúltbeli európai - köztük ausztriai - választások mindenesetre azt bizonyítják, hogy Európában is egyre többen inkább problémának és nem megoldásnak gondolják a bevándorlást - osztotta meg véleményét a miniszter.