1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Több száz helyrajzi számmal egészítette ki a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal építése által érintett ingatlanok listáját egy szerda este megjelenő kormányrendelettel. 

A Telex cikke szerint a nagyobb részük Budapesten van, főleg a XXIII., XX. és IX. kerületekben, de dömsödi, kiskőrösi, kiskunhalasi és taksonyi ingatlanok is kerültek a kormányrendelet eleve hosszú felsorolásába.

A felsorolásban olyan helyrajzi számok szerepelnek, amiket a kormány a beruházás helyszínének tekint, és ezzel együtt meg is könnyíti saját maga számára a területek egészének vagy egy részének kisajátítását.

A listázott földterületek tulajdonosai először levelet kapnak a kisajátításról, majd igazságügyi szakértőt rendelnek ki a kártalanítási összeg meghatározására. Az eddigi tapasztalatok szerint azonban a tulajdonosok nem mindig elégedettek a felajánlott összeggel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!