Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Szinte tökéletesen alakul a beoltottak száma ahhoz, hogy tavaszi időben olyan napon nyithassanak a teraszok, amikor nem kell a másnapi munkával foglalkozni. Heti előrejelzésünk. 

Most már így negyedik alkalommal joggal mondhatjuk, hogy hagyományainkhoz híven a hét első napját prognózissal indítjuk. Az elmúlt egy hét napi oltási számainak segítségével rendre kísérletet teszünk arra, hogy megbecsüljük, az aktuális oltási tempóval számolva mikor érjük el a következő mérföldkövet az oltottak számában. 

Az elmúlt alkalmakból az szűrhető le, hogy a húsvét előtt felpörgetett tempó múlt héten jócskán lelassult, aminek eredménye lesz, hogy nem fog összejönni a triplázás. Vagyis a jelek szerint nem sikerül harmadik alkalommal is egy hét leforgása alatt félmillió oltást beadni. Mutatjuk, hogy alakultak a hétnapos napi átlagok: 

Igaz, a mostani alacsony átlagban nagyon nagy szerepet játszik az a tény, hogy vasárnap szinte rekordalacsony számú, 14,4 ezer oltást sikerült beadni. Hogy ennek hátterében esetleg adattorlódás (volt már ilyenre példa például az elhalálozások esetében), vagy valamilyen más indok áll, azt egyelőre nem lehet biztosan tudni. Az alacsony vasárnapi adat torzító hatását jól szemlélteti, hogy enélkül az átlag még 61 ezer beadott oltást mutatott. Ez a különbség a két érték között azonban drasztikusan nem befolyásolja az előrejelzésünket. 

Ha az elmúlt egy hét tempója folytatódik ezen a héten is, akkor becslésünk szerint csütörtökön-pénteken érhető el a következő mérföldkőnek tekintett 3,5 millió oltott. Számszakilag ugyan pénteken érhetjük el ezt, ám az elmúlt hetekben megfigyelhető volt, hogy a mérföldkőhöz közelítve néhány ezer oltást már nem csúsztattak át másnapra így egy nappal hamarabb elérve a kívánt számot.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.