<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Müller Cecília országos tisztifőorvos az M1 Híradójában beszélt arról, hogy két embernél detektálták az Magyarországon az omikron vírust.

"A beérkezett mintákból kettő esetben mutatták ki a koronavírus omikron variánsát" - jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos a köztelevízióban.

Magyarországon is megjelnet az omikron. Fotó: MTIMagyarországon is megjelnet az omikron. Fotó: MTI

Az országos tisztifőorvos az M1 Híradóban nyilatkozott arról, mennyi hazai mintában jelent meg a koronavírus legújabb változata. Több esetet még nem fedtek fel, de mint arra korábban utaltak, Európában a variáns már közösségi terjedést mutat, így nem meglepő a magyarországi megjelenése.

Mint Müller Cecília mondta, ettől függetlenül egyértelműen a delta uralkodik a vizsgálati eredményekben, közel 100 százalékban ez okozza a megbetegedéseket.

Így kap értelmet az az értesülés, miszerint a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál szerint jelenleg Izraelben 55 esetben azonosították az omikron vírusváltozatot, s közülük harminchatan Angliából, Franciaországból, az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Dél-Afrikából, Fehéroroszországból, Magyarországról, Olaszországból és Namíbiából érkeztek az országba. A felsorolásból kiderül, hogy a mostani bejelentés előtt Magyarországon is jelen lehetett a koronavírus omikron variánsa.

A két hazai esetet a Neumann Labs-ben azonosították, további gyanús eseteket pedig még vizsgálnak. Közleményükben azt írják, a magyar laboratórium nemrég bevezetett új PCR vizsgálata képes kimutatni minden új koronavírus-fertőzést, és külön kimutatja, hogy a legújabb, omikron-mutáció okozta-e azt. A vizsgálat eredményeit a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei is megerősítették. A mutáció egy házaspárt fertőzött meg, melynek tagjai nem tettek külföldi látogatást, így bizonyosan itthon kapták el a betegséget.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.