<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Teljesen kiürült a benzinkutak negyede.

Soha nem ürült ki annyi benzinkút a Molnál, mint az elmúlt napokban, a töltőállomásaik negyedében volt teljes leürülés. Mindeközben hatalmas a forgalom, a benzin esetében a normális piaci szint kétszerese, a dízelnél pedig közel a másfélszerese naponta - írta a magyar olajtársaság közleményében Bacsa György, a vállalat stratégiai ügyvezető igazgatója, szavait a nepszava.hu idézte.

Egyre több kúton találkozhatunk ilyen táblákkal. Fotó: mfor/Király Béla
Egyre több kúton találkozhatunk ilyen táblákkal. Fotó: mfor/Király Béla

A lap szerint a vezető „egyértelműen kritikusnak” nevezte a helyzetet, a kereslet az egekben, a fogyasztók készletezni kezdtek, pánikvásárlás indult. Persze igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a cég mindent megtesz, a tankerautóik éjjel-nappal szállítanak, a munkatársaik folyamatosan töltik a benzinkutakat.

Megerőtsítette, hogy a termelésből hiányzó árut importból pótolja a Mol – novemberben minden negyedik liter gázolaj Szlovákiából jött –, de hangsúlyozta: a vállalat elérte a logisztikai kapacitásának határát, ennél több árut egyszerűen fizikailag nem tud behozni.

Bacsa György azt is közölte, csak az import korábbi mennyisége jelenthetne megoldást a jelenlegi üzemanyaghiányra és logisztikai problémákra, azonban még ideális piaci környezetben is szükség lenne 2-3 hónapra ahhoz, hogy a hiányzó importot és a hozzá kapcsolódó logisztikát visszaépítsék. 

Őrizetbe vették egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetőjét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói, mert hatósági áras üzemanyaggal csalt - tudatta a NAV közleményben kedden. Az eljárás adatai szerint napi rendszerességgel, nyitvatartási időn kívül, hatósági áron szolgált ki egy dél-alföldi benzinkút üzemeltetője egy céget, amely nem jogosult a kedvezményes beszerzésre.

Az adóelkerülő vevő ezerliteres, úgynevezett IBC-tartályokba tankolt, közvetlenül a kútfejről. A kutas még arra is odafigyelt, hogy az üzemanyagtartályok űrmérete szerint, részletekben töltse és papírozza le a tankolást. Az eladó minden megtöltött tartály után 30 ezer forint kenőpénzt fogadott el. A bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalással, vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel gyanúsított férfi akár tíz év szabadságvesztésre is számíthat - tudatta a NAV. (MTI)