<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szállítmányt arányosan osztják majd el a tagállamok között.

Az EU reményei szerint már az idei év végére befuthatnak az AstraZenecától rendelt koronavírus-ellenes oltóanyag első „adagjai”. Ez mintegy 30 millió egységet jelent, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.  

 (Illusztráció. Pexels/Chokniti Khongchum)
(Illusztráció. Pexels/Chokniti Khongchum)

Az oltóanyag arányosan lesz elosztva az uniós tagállamok között, amíg el nem érjük a 300 millió adagot

- mondta az Európai Bizottság egyik tisztségviselője a Die Welt szerint.

Ezzel párhuzamosan az osztrák kormány hét elején azt közölte, hogy már jövő januárban megkezdődhetnek a koronavírus-ellenes oltások. Bécs szerint addig mintegy 300 ezer ember beoltására elég oltóanyagot kaphatnak.

Brüsszel összesen

400 millió adag oltóanyag beszerzéséről írta alá szerződést 27 uniós tagállam nevében a brit-svéd tulajdonban lévő gyógyszergyárral augusztusban.   

Emellett tárgyalásokat folytat a francia Sanofival és az amerikai Janssen Pharmaceuticával is annak érdekében, hogy több oltóanyag is rendelkezésére álljon.

Az uniós tagállamok azért is szeretnének mielőbb oltóanyaghoz jutni, mert az elmúlt hetekben, hónapokban számos országban – köztük Magyarországon is – megugrott a diagnosztizált, új fertőzöttek száma. Igaz, a koronavírussal összefüggésben elhunytak száma eközben viszonylag alacsonyan maradt. (Háttéranyagunk: a halálozásokat tekintve nincs második hullám.)