2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Fabiny Tamás a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a Kossuth Rádióban bocsánatot kért azoktól, akik a gyermekotthonokban váltak szexuális abúzus áldozatává.

A Vasárnapi újság című műsorban elhangzottakat Fabiny a Facebookon is közzétette - vette észre a hvg. A püspök bocsánatkérését azzal indokolta, hogy Jézus szerint a gyermekeké az Isten országa, ám vannak, akik ehelyett „alantas erők hatalmát tapasztalták meg.” Elmondta azt is: fájdalmasan sokan vannak, akiknek a világra jöttét áldás helyett átoknak tekintették és nevelőotthonba adták őket, akik „gyenge vállukon mázsás terheket cipelnek” és „akiket hatalmi és szexuális zaklatásnak tettek ki.

Hogy lehet így Isten országáról beszélni? Az egyházra is ráég a szégyen, amiért szolgái nem vették időben észre a jeleket. Vagy ha sejtettek is valamit, inkább elfordították a fejüket. Hallgattak, amikor kiáltani kellett volna. Zavartan magyarázkodtak, amikor jobb lett volna mélyen hallgatni

- fogalmazott.

Majd bocsánatot kér azoktól a gyermekektől, „akiknek nem Isten országáról tanúskodtunk, jóllehet Jézus ezt ígérte nekik.” Fabiny úgy fogalmazott: Bocsánatot kérünk azoktól, akikben megbotránkozást keltettünk és akiknek csalódást okoztunk. Akik immár fittyet hánynak arra, ha azt papoljuk: »Ilyeneké az Isten országa«.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!