1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Eddig közel 60 százalékkal jött több orosz gáz idén, mint tavaly, kellemes felárat is rátesz az orosz fél a tőzsdei árakhoz képest.

A Népszava számításai szerint áprilisban 562 millió köbméter orosz gáz érkezett Magyarországra. Ez 41 százalékkal több, mint 2023 áprilisában. Egész 2024-ben pedig összesen 2,6 milliárd köbméter, a tavalyi hasonló időszakhoz képest 59 százalékkal több orosz gáz érkezett hazánkba.

Az orosz fél köbméterenként 101 forinttal, a márciusi árhoz képest 8 százalékkal olcsóbban adta a fűtőanyagot, azonban a holland TTF tőzsde irányadó (azaz februári) árai közben már 94 forintos átlagra estek, így Magyarország nagyjából 7 százalékos felárral veszi a gázt ahhoz képest, mint ha a piacról szerezné azt be.

Az óriási importál mennyiség a lap szerint felveti annak a lehetőségét is, hogy a vásárolt mennyiség egy részét végül a magyar határokon túl értékesítik, hiszen a magyar tárolók már most 75 százalék feletti töltöttségen vannak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!