1p

Múlt héten még más számok szerepeltek a tervezetben.

A Reuters-nek egy neve elhallgatását kérő diplomata elárulta, hogy az Európai Unió kormányai csütörtökön első körben megállapodtak az orosz tengeri olaj hordónkénti 60 dolláros árplafonjáról egy olyan kiigazítási mechanizmussal, amely a plafont 5 százalékkal a piaci ár alatt tartja.

A G7-ek múlt heti eredeti javaslata 65-70 dolláros hordónkénti árplafonról szólt, kiigazítási mechanizmus nélkül. Mivel az orosz nyersolajjal már alacsonyabb szinten kereskedtek, Lengyelország, Litvánia és Észtország elutasította ezt a szintet, mivel nem érte el a fő célt, vagyis Moszkva bevételeinek és ukrajnai háborújának finanszírozására való képességének csökkentését.

Az árplafont 60 dollárban határozták meg, azzal a kikötéssel, hogy az IEA adatai alapján 5 százalékkal az orosz nyersolaj piaci ára alatt kell tartani

 - mondta az uniós diplomata. Az árplafon szintjének felülvizsgálatára kéthavonta kerülne sor.

(Reuters)

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!