2018. június 14. 10:07
mfor.hu

Túl sokat tologatni az átadást viszont már nem lehet, hiszen lassan nyakunkon az újabb bajnoki évad.

Az uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg a hirdetmény, miszerint május 18-án egy újabb, immár a negyedik módosítást kellett végrehajtani a kisvárdai stadion kivitelezési szerződésében. Legutóbb egy hónappal ezelőtt nyúltak hozzá, akkor egy olyan dolog miatt, ami már a szerződés szignózásakor is ismert tény volt. Rájöttek ugyanis, hogy a szomszédban van egy strand, ahol plusz hő keletkezik, ezt pedig fel lehet használni, ezért kell egy plusz gázvezeték.

Fotó: Kisvárda FC Fotó: Kisvárda FC

A mostani módosítás indoka konkrétan nem derül ki, a hivatkozott törvényi paragrafus is csupán az új közbeszerzési eljárás lefolytatása nélküli nem lényeges módosítás lehetőségére vonatkozik.

Ami biztos: újabb egy hónappal csúszhat a létesítmény átadása. A legutóbbi módosítással "átírt" május 25-i határidőt június 28-ra változtatták. Vagyis jelen állás szerint kereken fél évet csúszik a kisvárdai stadion, hiszen az eredeti tervek szerint már tavaly év végén meg kellett volna lennie a használatba vételi engedélynek. Egy dologra azonban biztosan jók a szerződésmódosítások: mivel kötbérterhes határidőket módosítanak, így a kivitelezőnek, a Penta Industry-nak nem kell a csúszás miatt kötbért fizetni. Igaz, az áprilisi szerződésmódosítás sem írható a társaság számlájára.