<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Átadták szerdán az egykori Hilton hotel átalakításával és felújításával létrejött első magyarországi Crowne Plaza szállodát a budapesti Westendben. Az üzemeltető Gránit Polus 10 millió eurót költött rá.

Elsősorban az üzleti utazókat és az üzleti rendezvényekre igényt tartókat célozza meg a szerdán hivatalosan átadott új Crowne Plaza Budapest, amely az IHG Hotels & Resorts csoporthoz tartozó szállodamárka. Ez az első egysége Magyarországon.

A Crowne Plaza Budapest hotel bejárata (fotó: IHG Hotels & Resorts)A Crowne Plaza Budapest hotel bejárata (fotó: IHG Hotels & Resorts)

A 230 szobával és 13 rendezvényteremmel rendelkező ingatlan a most kezdődő, úgynevezett soft opening (folyamatos nyitás) időszakában csak a felújítás első ütemében elkészült két szintet lehet foglalni, ezen kívül a lobbyt és egy kávézót lehet igénybe venni. A teljes épület december végétől lesz kész, akkortól már teljes kapacitásban fogadja a magyar és a külföldi vendégeket és a rendezvények is ekkortól pöröghetnek fel.

Úgy tudjuk, hogy a Hilton személyzetét szinte teljesen átvette az új hotelmárka. A lobbyban co-working helyeket is kialakítottak. A felújítás következő szakaszában adják át majd a fitnesz központot, több rendezvénytermet és a báltermet, valamint egy nagy tetőteraszos éttermet.

Az IHG Hotels & Resorts-nak a harmadik szállodája ez a most megnyílt. Ehhez a csoporthoz tartozik a dunaparti InterContinental Budapest és a budaörsi Holiday Inn. Információnk szerint a csoport jövőre megjelenik a Holiday Inn Express hotelmárkával is. A Crowne Plaza Hotelnek több mint 420 egysége működik a világ 60 országában. Összesen 120 ezer szobát üzemeltetnek és 100 új hotel megnyitását tervezik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.