TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

150 millióval lettek többen.

Tizenöt százalékkal, 1,2 milliárdra nőtt a multidimenzionális szegénységben élő (több faktor alapján is szegénynek számító) gyermekek száma a koronavírus-járvány kitörése óta, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Gyerekek egy ház előtt az afrikai Nhacra városában Bissau-Guineában, 2018. január 28-án. (Forrás: Depositphotos/Tiago Fernandez) Gyerekek egy ház előtt az afrikai Nhacra városában Bissau-Guineában, 2018. január 28-án. (Forrás: Depositphotos/Tiago Fernandez)

Ez azt jelenti, hogy jelenleg 150 millióval több szegény gyermek van, mint volt a válság előtt, derül ki az ENSZ gyermekeket segítő szervezete, az  Unicef és a Save The Children segélyszervezet aktuális jelentéséből.

A koronavírus-járvány és a terjedése ellen hozott korlátozó intézkedések gyermekek millióit taszították még nagyobb szegénységbe

idézte Henrietta Fore-t, az Unicef igazgatóját a Spiegel.

Ismét visszahúzták azokat a családokat, amelyek épp ki akartak törni a szegénységből, másoknak pedig soha nem látott nélkülözéssel kell megküzdeniük. A legaggasztóbb azonban az, hogy közelebb vagyunk a válság kezdetéhez, mint a végéhez.

A szervezetek egyúttal arra szólították fel a kormányokat, hogy a legfontosabb feladatok között kezeljék e problémát.

A szakértők több mint hetven ország oktatásra, egészségügyi rendszerre és élelmezésre vonatkozó adatait elemezték ki. Az Unicef szerint a vizsgált országokban a gyermekek 45 százaléka már a válság előtt hátrányt szenvedett el minimum egy területen a fenti három közül.

Azt már számos más felmérés is kimutatta, hogy a koronavírus-járvány terjedését meggátolni célzó intézkedések nemcsak gazdasági, hanem társadalmi szinten, továbbá egyes egészségügyi területeken is súlyos károkkal járnak.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.