2p

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját.
 

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezeti az MSZP európai parlamenti (EP-) listáját - jelentette be a párt választmányának elnöke szombaton.

Az MSZP-nél Tüttő Kata lett a befutó. Fotó: Facebook
Az MSZP-nél Tüttő Kata lett a befutó. Fotó: Facebook

Az MSZP Választmánya szombati ülésén elfogadta a párt európai parlamenti listáját. Az MSZP listavezetője Tüttő Kata, a párt alelnöke, főpolgármester-helyettes. Tüttő Katát dr. Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke, frakcióvezető-helyettes, Harangozó Gábor korábbi EP-képviselő, a párt egyik alelnöke, Andor László volt EU-biztos, a párt elnökségi tagja és Bazin Levente miskolci önkormányzati képviselő követi a listán.

A párt lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint európai parlamenti képviselő-jelöltként öt fontos feladatot lát Tüttő Kata maga előtt. 

  • Haza kell hozni az uniós forrásokat, hiszen ez egész Magyarország érdeke. 
  • Barátokat kell szerezni hazánk számára az Unión belül is. Az MSZP vitte be az EU-ba Magyarországot, ezt a szövetséget meg kell erősíteni.
  • Meg kell erősíteni az európai szociáldemokráciát. Utat kell találni a válságokon át a közösség számára. A szociáldemokrata út a biztonságból, az esélyegyenlőségből, a fenntarthatóságból és a szolidaritásból áll. 
  • Át kell gondolni Európa jövőjét. Erősebb Európára van szükség: erősebb önkormányzatok és helyi közösségek kellenek. 
  • Nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nőügyekre, hiszen a nőknek olyan vezetőkre van szüksége, akik értik a mindennapok valóságát. A félelmeket, az álmokat, a küzdelmeket, a döntéshozatalban pedig meg kell jelennie ezeknek a szempontoknak.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!