<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Bele lehet-e nyúlni úgy a NER uralta rendszerbe, hogy az ne omoljon össze kártyavárként? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal? Mennyit lehet vágni a sportbüdzséből? Mi lesz a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel? Fontos kérdésekre fontos válaszok érkeznek január 27-én Klasszis Klubunk következő rendezvényén.

2010 óta az Orbán-kormány és a Nemzeti Együttműködés Rendszere egyértelműen rátenyerelt a sport világára. Legyen szó létesítményekről, finanszírozásról, utánpótlás-nevelésről vagy a sportági szakszövetségekről, mindenhol kormánypárti szereplők és NER-lovagok tűntek fel. Legjobban mindez a labdarúgásban mutatkozik meg, ahol már az NBI-es bajnokság a NER játszótere lett - nyilván nem független ez attól sem, hogy a foci nem a sportszeretetről - még kevésbé üzletről szól -, hanem belépő lett a focirajongó miniszterelnök, Orbán Viktor köréhez.

Steinmetz Ádám lesz januári Klasszis Klubunk vendége (Fotó: Steinmetz Ádám/Facebook)Steinmetz Ádám lesz januári Klasszis Klubunk vendége (Fotó: Steinmetz Ádám/Facebook)

A kormány mindeközben számolatlanul öntötte a közpénzt a sport területére, ám ez alig-alig társult eredményességgel. A TAO-rendszer leépítette a sportszponzorációt, a sportvezetők sem éltek a kivételes lehetőséggel, miszerint egészséges, piaci gazdálkodásra térjenek át. Mindezek miatt nagy kérdés tehát, hogyan fogja egy kormányváltás érinteni a sport területét? Vajon hol csúsztak el a dolgok? Mit kellett volna és lehet majd másként csinálni? Milyen stratégiával áll a rajtvonalhoz az ellenzék? Ezen a szerteágazó területen hogy lehet úgy változásokat elérni, hogy az ne járjon azonnali összeomlással?

Bár az elmúlt 10 évben Magyarország a 10 millió szakértő országává is vált, legjobban mégis egy ember tud nyilatkozni ezekben a kérdésekben. Aki olimpiai bajnokként nemcsak kívülről lát rá a sport világára, arra, hogy mire van szükség az eredményességhez. Klasszis Klub rendezvényünk következő vendége Steinmetz Ádám lesz, olimpiai bajnok vízilabdázó, a Jobbik országgyűlési képviselője, az ellenzéki összefogás jelöltje és a sportpolitikáért felelős szakértője.

Élő, interaktív beszélgetésünkre január 27-én 15:30-as kezdettel kerül sor, melyre az alábbi felületen tudnak regisztrálni. Kérdéseiket természetesen most is feltehetik vendégünknek, e-mailen (klasszisklub@privatbankar.hu) vagy az adás alatt chat-ben illetve videós bejelentkezés formájában.

Korábbi adásaink vendégei voltak:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.