2019. szeptember 1. 13:00

Ez a teljes foglalkoztotti létszámnak átlagosan a 2,5 százalékát jelenti. 

A MÁV-csoport a 2017., 2018. és 2019. évben is több mint 38 ezer munkavállalót foglalkoztatott, illetve foglalkoztat. A létszámhiány átlagosan mintegy 2,5 százalék - válaszolta Fónagy János, államtitkár az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásban feltett kérdésére, mely a MÁV-csoport létszámadataira, illetve a létszámhiány mértékére irányult. 

Az államtitkár által közölt adatokból könnyen levezethető, hogy a MÁV-csoport átlagosan nagyjából 970 dolgozót bármikor tudna alkalmazni - igaz, ezek javarészt fizikai munkakörökben keletkező állások lennének. Fónagy János szerint ugyanis a létszámhiány elsősorban a felsővezeték szerelői, elegyrendezői és forgalmi szolgálattevői munkakörökben jelentkezik.

Fotó: MÁV Fotó: MÁV

A létszámhiányt a MÁV több megoldással igyekszik enyhíteni: toborzással, képzésekkel, valamint pályakezdő diplomás programot is működtetnek a megfelelő szakemberek felvételére. A váltókezelő, járműszerelő és forgalmi szolgálattevői munkakörök esetében főként képzések révén igyekeznek feltölteni az üres álláshelyeket. 

Az állásokat bérfelzárkóztatási program bevezetésével is igyekeztek vonzóbbá tenni, illetve ez egyben segítette a meglévő dolgozók megtartását is. 2017-ben három évre szóló bérmegállapodást kötött a társaság, ami átlagosan 30 százalékos bérfejlesztésről szólt. Ez egyébként azt jelenti, hogy lehetnek olyan dolgozók, akik béremelkedése nem éri el a 30 százalékot, akadnak viszont olyanok is, akik akár 50-60 százalékkal is többet keresnek. Fónagy szerint azt a bértömeget, amit a munkaadói terhek csökkentése révén megspóroltak, 2019 augusztusában a közszolgáltatásban dolgozó kollégák bérrendezésére fordították. Így például az elegyrendezői munkakörökben foglalkoztatottak évközi bérfejlesztése elérhette a 10 százalékot is. 

Ami a MÁV-nál elérhető béreket illeti, további fejlesztésre lenne szükség. Zlati Róbert, a Vasutasok Szakszervezetének alelnöke szerint a MÁV-nál elérhető béreket tovább kellene fejleszteni. A pótlékokkal együtt például egy jegykezelő most bruttó 270 ezret keres, amihez hozzájön a jegyeladások és büntetések után jutalék. Zlati szerint fontos lenne, hogy az alkalmazottak legalább nettó 270-300 ezer forintot kereshessenek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.