2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A belga fővárosban tartott Bel- és Igazságügyi Tanács belügyi napján képviselte Magyarországot a belügyminiszter.

Hétfőn Brüsszelben belügyi napot tartottak, amely során a miniszterek - többek között - átfogó vitát folytattak a schengeni övezet általános helyzetéről, a kábítószerkereskedelem elleni fellépésről, az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség szerepéről, illetve a migrációs kihívások megoldása érdekében, a harmadik országokkal folytatott együttműködés lehetőségeiről.

Pintér Sándor belügyminiszter felszólalásában hangsúlyozta, hogy a Migrációs és Menekültügyi Paktum nem lesz elegendő a migrációs kihívások kezeléséhez. A valódi előrelépés lehetőségét Magyarország a külső határok egységes és hatékony védelme mellett a harmadik országokkal való együttműködésben látja. Hozzátette: a tiltott határátlépéseket a külső határokon kell megakadályozni, meg kell szüntetni a migrációt ösztönző tényezőket, ehhez pedig elengedhetetlen a tagállami határigazgatási törekvések töretlen uniós támogatása.

A miniszter kulcsfontosságúnak nevezte a migráció kiváltó okainak helyben történő kezelését, a harmadik országok határvédelemi kapacitásainak megerősítését, illetve az embercsempész- és emberkereskedő hálózatok felszámolását. Amíg ezekben nem következik be paradigmaváltás, addig csupán tüneti problémakezelés történik - szögezte le a belügyminiszter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!