1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Ukrajna kapcsán került kényelmetlen helyzetbe a külügyminiszter.

Hétfőn Szijjártó Péter is részt vett az európai uniós külügyi tanácsülésen Luxemburgban, ahol az Ukrajnának nyújtandó uniós támogatásokról volt szó. A külügyminiszter profin összevágott videóban számolt be a történtekről, amelyben többek közt úgy vélekedett, hogy

"Európa továbbra is egy háborús pszichózisban szenved".

Arról azonban már nem mesélt Szijjártó Péter, hogy az ülésen a Politico értesülései szerint a litván külügyminiszter a következő kérdést szegezte neki:

"Budapest Európai Unióval szembeni követelései a magyar kormánytól származnak vagy a Kremltől?"

Szijjártó erre a magyar kormány által a tegnapi 1956-os megemlékezéseken is többször elsütött panellel válaszolt, miszerint Magyarország senkitől sem fogad el parancsokat, azaz - ahogy a miniszter tegnapi üzenetében fogalmazott - "soha nem táncolunk úgy, ahogy mások fütyülnek".

A legutóbbi hírek szerint egyébként az Európai Bizottság 13 milliárd eurónyi befagyasztott uniós forrást oldana fel, amennyiben Magyarország nem blokkolná tovább az Ukrajnának szánt uniós segítségnyújtást.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!